Soms, als marktplaats niet toereikend is, koop ik ook dingen via Ebay. Op Ebay vind je dingen die in Nederland moeilijk te vinden zijn. Denk aan exotische raidcontrollers , of goedkoper dingen als een USB naar Gameport kabeltje.

Veruit de meeste artikelen op Ebay worden geveild, wat ongemak en ongeduld met zich meebrengt : als je te vroeg voor het einde bied word je overboden voordat de advertentie is afgelopen. Het is daarom de kunst vlak voor het einde te bieden.

Nu zijn er zogenaamde snipers op de markt: programmaatjes die in de laatste seconden van de veiling een vooraf ingegeven bod voor je uitbrengen, zodat je , als je bod hoog genoeg is, bijna zeker wint. Ook wordt de prijs zo niet onnodig opgedreven.

Jammer is echter dat de meeste snipers commerciële software zijn: je moet betalen als je het programma vaker dan 3 keer wilt gebruiken. Uitzondering daarop is Gixen: je kunt (bijna) onbeperkt biedingen instellen en hoeft alleen voor extra functionaliteit en redundantie te betalen. Als je een linkje vanaf je homepage plaatst krijg je die extra functionaliteit zelfs gratis.

Inmiddels heb ik met Gixen door slim te snipen o.a. bij deze verkoper een hoop spullen voor weinig gekocht.