Een nieuwe hobby voor kinderen

Kinderen zitten vaak een paar uur per dag achter de computer, vooral in de weekenden en vakanties. Ouders zien dit vaak als tijdverspilling omdat er vooral spelletjes worden gespeeld en op social media wordt gekeken. Wat nou als je je kinderen de computer laat gebruiken voor iets waar ze van leren en toch plezier mee hebben?

KidsExperienceCenter biedt een complete set met e-learning lessen en een mooie Experimenteer kist om de basis van elektronica en programmeren te leren. De kinderen krijgen bij elke les een stukje theorie en zullen daarna zelf iets gaan programmeren of bouwen met behulp van de Arduino Uno en de verschillende componenten in de Experimenteer kist. Elke les wordt een Experience genoemd, en het pakket bestaat uit 25 ludieke en leerzame Experiences. Zo gaan ze bijvoorbeeld werken met LED’s, leren ze de wet van Ohm, binair rekenen en nog veel meer.

Op school vervelen sommige leerlingen zich omdat de lessen niet snel genoeg voor ze gaan, anderen doen er wat langer over om iets te begrijpen en raken dus gefrustreerd. Bij KidsExperienceCenter kunnen de leerlingen op eigen tempo werken, dit heeft dus grote voordelen. Ook het zelfvertrouwen wordt vergroot omdat de leerling alles zelf, zonder hulp van leraren of ouders kan doen. Lukt het toch niet helemaal? Dan is er het online platform waarop leerlingen vragen kunnen stellen en anderen kunnen helpen. Zo leren ze ook samen te werken en kinderen die ze niet persoonlijk kennen te helpen.

Het programma van KidsExperienceCenter leert kinderen dus de basis van elektronica en programmeren, maar ze werken ook meteen aan hun sociale vaardigheden. Dit is dus een goede combinatie van zelfstandig- en samenwerken om op jonge leeftijd iets totaal nieuws te leren waar ze later zeker nog iets aan hebben. Het is ook meteen een leuke hobby voor in het weekend en de vakantie, veel leuker dan spelletjes spelen op de computer!